Lezing rouwen, verdriet & onderwijs

10-11-2023 Wil je als leerkracht, docent, begeleider of ouder meer weten over hoe je kinderen en jongeren kunt helpen bij verdriet en rouw? Dan is deze lezing echt voor jou!

Wil je begrijpen hoe je aan kinderen kunt merken dat ze rouwen en hoe dat gaat op welke leeftijd? Hoe kinderen allemaal anders rouwen? Wat je zelf kunt doen om deze kinderen en de klas te begeleiden? Welke werkvormen en materialen hier geschikt voor zijn? Tijdens deze lezing krijg je van mij (leerkracht en rouwbegeleider) antwoorden op deze vragen.

Mijn missie: het bespreekbaar maken van leven en dood (rouwen in het algemeen) binnen het basis- en voortgezet onderwijs. We moeten kinderen en jongeren leren dat leven en dood onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Mijn visie is dat kinderen het nodig hebben dat wij ze het gevoel geven dat ze altijd bij iemand terecht kunnen. Het delen van gevoelens met anderen zorgt voor opluchting en wederzijds begrip. Iedereen heeft dit ten slotte nodig.

Na de lezing liggen er verschillende materialen en boeken klaar waarmee je in het onderwijs en als geïnteresseerde aan de slag kunt gaan. Natuurlijk is er na afloop de mogelijkheid om vragen te stellen.

Belangrijke gegevens;
Donderdagavond 7 maart 2024 4 februari van 19.30 – 21.30 uur (ontvangst vanaf 19.00 uur) in het Andante Café.
Toegang is gratis.

We willen natuurlijk graag weten hoeveel mensen er willen komen.

U kunt zich aanmelden bij het Crematorium via info@crematoriumtilburg.nl of via 013-4686204