Margriet Smeulders-Rijlaarsdam

Wat je over mij moet weten?

Als jong meisje heb ik altijd voelsprieten gehad voor gevoelens van anderen om me heen. Ik heb altijd anderen willen helpen, maar zelf verstopte ik echt mijn gevoelens en zat veel in mijn hoofd. Het voelen heb ik echt moeten leren.

Vooral het werken met kinderen is altijd een droom geweest. Als jonge vrouw ben ik de PABO gaan doen, omdat SPH voor mij op dat moment nog te vroeg was. Inmiddels werk ik alweer meer dan 23 jaar in het onderwijs. Tijdens deze jaren heb ik me altijd willen ontwikkelen, ik volgde dus diverse opleidingen en cursussen. Ik kwam er steeds meer achter dat ik meer voor individuele kinderen wilde gaan betekenen en dan vooral kinderen in rouw. In 2018 heb ik dan ook besloten dat ik de opleiding tot rouwbegeleider wilde gaan volgen bij het Land van Rouw. In deze opleiding heb ik mezelf goed leren kennen en heb ik geleerd hoe ik dit kan gebruiken in mijn begeleiding.

Naast het werken in het onderwijs ben ik gestart met mijn eigen praktijk 'Tante Troost'.
Binnen mijn praktijk begeleid ik kinderen en gezinnen, waarin een verlies heeft plaatsgevonden. Bij verliezen kun je bijvoorbeeld denken aan het overlijden van een dierbare, een levens veranderende ziekte in het gezin of een scheiding. Hierbij leidt mijn rustige en vriendelijke karakter, mijn oprechte interesse in kinderen tot mooie gesprekken, waardoor kinderen weer door kunnen leven met het verdriet in hun rugzak.

Ervaring

Ik heb als leerkracht (23 jaar) ervaring in het lesgeven en ben een betrokken leerkracht. Ik investeer veel tijd in het sociaal-emotionele leren van kinderen. Als kindercoach (al meer dan 10 jaar) heb ik gesprekken gevoerd met kinderen, die vaak op het sociaal-emotionele vlak vastliepen en ze zo weer op de goede weg gezet. Mijn praktijk is inmiddels alweer twee jaar een feit. De begeleiding van individuele kinderen, gezinnen en ook leerkrachten geven mij veel voldoening. Binnenkort komen daar de lotgenotengroepen van HERO's bij.

Waarom zouden mensen voor mij moeten kiezen?

  • Ik kan goed luisteren en geef de tijd om rustig na te denken.
  • Ik ben oprecht ge├»nteresseerd in een ander.
  • Ik accepteer iedereen zoals hij of zij is.
  • Ik leg makkelijk contact.
  • Ik neem de tijd.
  • Ik ben flexibel qua locatie.
  • Ik gebruik werkvormen die passen bij de cli├źnt en de situatie.
  • Mijn schoolloopbaan en kindercoachopleiding zorgen voor een goede basis (bagage).