Hero's - Samen sterk bij verlies

Samen met Mariska Heerkens (onderaan deze pagina vind je meer informatie over Mariska) verzorg ik een groepsprogramma voor kinderen tussen de (8-12 jaar) bij verlies door scheiding of overlijden met als doel op een creatieve, speelse manier hun veerkracht te ontwikkelen.

HERO's staat voor Herkennen, Erkennen, Rouwen, Omarmen en Samen.

In een groep HERO's kunnen deelnemers hun ervaringen en gevoelens delen, herkenning vinden bij anderen, de situatie leren begrijpen, van elkaar leren en daardoor een manier vinden om door te leven met het verlies in hun rugzak.

Informatie over ons programma

Introductie van het programma via Sjors Sportief of via een kennismakingsgesprek na inschrijving. Dit gesprek heeft als doel om te kijken of deelname voor uw kind geschikt is en of het gewenste doel hierbij haalbaar is en natuurlijk om u te informeren.

Het gaat om 6 bijeenkomsten van twee uur. Tijdens deze bijeenkomsten staan we stil bij wat de kinderen is overkomen. Kinderen mogen hun verhalen delen. Dit doen wij door gebruik te maken van muziek, creatieve werkvormen, verhalen en spelvormen. Ook heeft elke bijeenkomst een vaste opbouw met rituelen (bijv. een kaarsje branden als startpunt van de sessie), dit zorgt voor duidelijkheid bij de kinderen.

Na de zomervakantie starten er twee groepen.
In Oisterwijk start een HERO's groep voor kinderen die een dierbare moeten missen. Dit zal zijn op de volgende data: 26 september, 3 oktober, 17 oktober, 31 oktober, 7 en 14 november. De bijeenkomsten zijn van 15.15u tot 17.15 uur. De lokatie is nog niet bekend. We maken deze bekend op het moment dat we zeker weten dat de groep van start gaat. De laatste sessie is altijd met ouders erbij.

In Veldhoven start eind november een HERO's groep voor kinderen waarbij ouders gescheiden zijn.

We gaan van start bij 6 aanmeldingen en hebben een maximum van 12 kinderen.

U mag natuurlijk altijd vrijblijvend contact met ons opnemen bij vragen.

Meer informatie over Mariska Heerkens kun je vinden via indehartenkamer.nl

Inschrijven

Inschrijven kunt u via deze link. Op het formulier vindt u ook de overige data van de bijeenkomsten. Inschrijfformulier

In mijn blog van vind je nog meer informatie over ons programma!