Wat houd mij allemaal bezig?

Regelmatig verschijnt er een nieuw blog. Dit blog wordt gedeeld via social media en LinkedIn.

HERO's lotgenotengroepen voor kinderen van 8-12 jaar

30-05-2024 Hoe is HERO's tot stand gekomen? Waar staat HERO's voor? Wie begeleiden de groepen? En wat kunnen kinderen hieruit meenemen? Wat houdt het programma in? Maar ook hoe kan ik mijn kind aanmelden? Het antwoord op deze vragen, kun je vinden in dit blog over HERO's.

Zondag 10 december Wereldlichtjesdag 2023

Ieder jaar op de 2e zondag in december is er Wereldlichtjesdag. Dit is al vanaf 1997 het geval.

Begrijpend leven, daar waar het leven om draait!

Na kennisgemaakt te hebben met Gertie Mooren via Mijn masker af en via Linkedin, raakte ik geïnteresseerd in haar methodiek van het bootje en haar werk als ambassadeur van Mijn Masker af. Toen ik de mogelijkheid kreeg om een cursusdag van de NVPA met Gertie bij te wonen, heb ik deze kans gegrepen.

Lezing rouwen, verdriet & onderwijs

10-11-2023 Wil je als leerkracht, docent, begeleider of ouder meer weten over hoe je kinderen en jongeren kunt helpen bij verdriet en rouw? Dan is deze lezing echt voor jou!

Scheiding

Vandaag alweer een nieuw blog, met boeken in de hoofdrol. Boeken kunnen zo helpend zijn. We hebben al boeken gehad over de dood. Nu is het tijd voor een andere vorm van verlies. Namelijk een scheiding tussen ouders. Je leest enkele tips, waar je op moet letten en natuurlijk een lijst met boeken.

Docu's en andere programma's op tv over verdriet

Als rouwbegeleider en als mens, vind ik het fijn om te zien, dat verdriet meer zichtbaar is op tv. Verdriet mag er steeds meer zijn. In dit blog neem ik je mee langs een aantal documentaires en tv-programma's waarbij dit zichtbaar is. Ik vertel vooral over de programma's die mij aanspraken.

Prentenboeken over ernstige ziekte en overlijden

Vandaag vervolg ik mijn verhaal over boeken. Dit keer staan prentenboeken in de hoofdrol. Ik licht er enkele uit, die zeer geschikt zijn om voor te lezen, om gesprekken over te voeren en vooral helpend kunnen zijn voor kinderen.

Boeken voor kinderen

Vandaag wil ik jullie meer vertellen over het belang van boeken over rouw. Niet alleen voor de begeleiders, leerkrachten, ouders, maar zeker ook voor de kinderen en jongeren zelf. Ook zul je merken dat er meer op de markt is, dan je zou verwachten.

Wat kunnen gedichten in tijden van rouw voor je betekenen?

24-04-2023 Waarom nu dit onderwerp? Ik merk dat gedichten mensen en kinderen tot steun kunnen zijn. Ze herkennen zichzelf erin en er vindt ook vaak erkenning plaats.

Hoe betrek je kinderen bij het overlijden van dierbaren?

14-04-2023 Deze week schrijf ik over: “Hoe betrek je kinderen bij het overlijden van dierbaren?” Voor veel ouders is dit een lastig vraagstuk en zij doen natuurlijk wat ze denken dat goed is.