Blog

In dit blog vertel ik over mijn persoonlijke en zakelijke reis, die ik nu aan het maken ben. Tevens maak ik recensies over boeken, verhalen, liedjes, gedichten en alles wat met rouw en verlies te maken kan hebben.

Als de man verliest, omgaan met tegenslag, verdriet en rouw

31-01-2022 Dit keer begin ik even met het voorstellen van de twee schrijvers van dit boek. Tim Overdiek en Wim van Lent.

Hoe overleven we? - Francine Oomen

24-01-2022 Terwijl ik dit boek aan het lezen was, kwam ik erachter dat er ook een podcast en een documentaire gemaakt waren over het ontstaan van dit boek. Dit neem ik natuurlijk mee in mijn recensie.

‘Ik weet niet wat ik zeggen moet’ van Mariska Overman en Rob Bruntink (Morbidee)

12-01-2022 Allereerst maar even uitleggen wat Morbidee is. Morbidee is een bedrijf, die zich experts in communicatie bij het levenseinde noemen. Zij ontwikkelen materialen, geven lezingen en helpen bedrijven om open te communiceren.

Hoe ben ik op dit moment bezig met mijn praktijk?

19-12-2021 Sinds mijn vorige blog is er best veel gebeurd. Mijn folder is binnengekomen en ik ben er apetrots op. Helaas kan ik ze door Corona niet gaan rondbrengen. Ik wil namelijk graag mezelf laten zien. Ik vind het moeilijk om een andere manier te kiezen...

De helende werking van muziek en gedichten

12-12-2021 Je merkt dat muziek voor mensen een troost kan zijn, een trigger om je emoties te laten gaan en het kan verbindend werken.

Over missen en gemist worden

18-11-2021 Het is alweer even geleden, dat ik een persoonlijk blog heb geschreven. Maar er is echt wel genoeg gebeurd. De afgelopen maand ben ik voor de praktijk vooral bezig geweest met mijn website en het ontwikkelen van een folder voor geïnteresseerden.

Documentaire ‘Beautiful something left behind’

In deze documentaire volgen we de organisatie 'Good Grieve', die in Amerika hulp biedt aan kinderen die een ouder of zelfs ouders zijn verloren.

2Doc Gebroken

Er worden twee personen gevolgd in deze aflevering van 2Doc. Rianne en Frenk. Beiden kregen zij te maken met gebroken gezinnen, ieder op zijn of haar eigen wijze. Toch zie je veel overlap tussen hun levens.

Na de zomervakantie - Oktober 2021

In de zomervakantie heb ik heerlijk de tijd genomen met mijn gezin om even los te komen van alles. Heerlijk genoten in Itali├ź! Allereerst heb ik in de vakantie flink wat boeken gelezen, bijv. de boeken van Edith Eger.

Mijn vader woont in het tuinhuis - Jacques Vriens

Dit boek komt uit de boekenkast van mijn dochter. Mijn dochter heeft vorig jaar het boek gekocht, omdat het haar een interessant boek leek. Ze was benieuwd hoe het voor kinderen is als je ouders uit elkaar gaan. Zij was er heel enthousiast over en heeft het boek snel uitgelezen.