Wat houd mij allemaal bezig?

Regelmatig verschijnt er een nieuw blog. Dit blog wordt gedeeld via social media en LinkedIn.

Vrijdag 31 maart 2023

07-04-2023 Vandaag in mijn blog: mijn insprirerende cursusdag in Amersfoort bij Gertie Mooren. Ze vertelde over haar Lifeboat-methodiek en haar stichting 'Mijn masker af'. Een stichting voor jongeren, die rouwen en over dit onderwerp gastlessen geven op middelbare scholen.

Mijn missie

30-03-2023 Wat houdt mij bezig op dit moment? Na best een lastig moment in het bestaan van Tante Troost. Het punt van wel willen, maar niet lukken. Of misschien ook wel niet meer willen? Welke missie heb ik eigenlijk? En hoe zorg ik ervoor dat ik er ook geld mee ga verdienen?

Het is alweer even geleden dat ik een persoonlijk blog geschreven heb.

28-02-2022 Nu heb ik zoveel te vertellen, dat het niet eens in een blog past. Dus er volgen er dit keer snel meer.

Als de man verliest, omgaan met tegenslag, verdriet en rouw

31-01-2022 Dit keer begin ik even met het voorstellen van de twee schrijvers van dit boek. Tim Overdiek en Wim van Lent.

Hoe overleven we? - Francine Oomen

24-01-2022 Terwijl ik dit boek aan het lezen was, kwam ik erachter dat er ook een podcast en een documentaire gemaakt waren over het ontstaan van dit boek. Dit neem ik natuurlijk mee in mijn recensie.

‘Ik weet niet wat ik zeggen moet’ van Mariska Overman en Rob Bruntink (Morbidee)

12-01-2022 Allereerst maar even uitleggen wat Morbidee is. Morbidee is een bedrijf, die zich experts in communicatie bij het levenseinde noemen. Zij ontwikkelen materialen, geven lezingen en helpen bedrijven om open te communiceren.

Hoe ben ik op dit moment bezig met mijn praktijk?

19-12-2021 Sinds mijn vorige blog is er best veel gebeurd. Mijn folder is binnengekomen en ik ben er apetrots op. Helaas kan ik ze door Corona niet gaan rondbrengen. Ik wil namelijk graag mezelf laten zien. Ik vind het moeilijk om een andere manier te kiezen...

De helende werking van muziek en gedichten

12-12-2021 Je merkt dat muziek voor mensen een troost kan zijn, een trigger om je emoties te laten gaan en het kan verbindend werken.

Over missen en gemist worden

18-11-2021 Het is alweer even geleden, dat ik een persoonlijk blog heb geschreven. Maar er is echt wel genoeg gebeurd. De afgelopen maand ben ik voor de praktijk vooral bezig geweest met mijn website en het ontwikkelen van een folder voor geïnteresseerden.

Documentaire ‘Beautiful something left behind’

In deze documentaire volgen we de organisatie 'Good Grieve', die in Amerika hulp biedt aan kinderen die een ouder of zelfs ouders zijn verloren.