Hoe ben ik op dit moment bezig met mijn praktijk?

Persoonlijk blog

19-12-2021 Sinds mijn vorige blog is er best veel gebeurd. Mijn folder is binnengekomen en ik ben er apetrots op. Helaas kan ik ze door Corona niet gaan rondbrengen. Ik wil namelijk graag mezelf laten zien. Ik vind het moeilijk om een andere manier te kiezen...

Alleen door de brievenbus stoppen, werkt in mijn ogen niet. Dan beland het vast op de oud papierstapel. Inmiddels ben ik een aantal e-mails aan het klaarzetten om in januari te gaan versturen. Niemand zit nu op mij te wachten zo vlak voor de kerst, scholen al helemaal niet. Zij zijn door Corona al zo aan het redderen. Dus ik blijf zoekend naar de juiste weg? Dus mocht je tips hebben, weet me te vinden!

Bekijk mijn folder hier.

Helaas hebben we in november twee weken in quarantaine gezeten, mijn man had Corona. Gelukkig was hij er niet ziek van en hebben we gewoon de voortuin kunnen inrichten. Onze meiden kregen thuisonderwijs, echt complimenten aan de school. Dit was heel fijn. Onze dochters en ik hebben geen Corona gekregen. Het waren gekke weken thuis, je komt op een of andere manier nergens aan toe. Er is in je hoofd geen plaats, behalve doorgaan en hopen dat er snel een einde aan komt. Dus nu ze weer begonnen zijn op school, krijg ik weer ruimte om verder te gaan met de praktijk. Daar heb ik enorm veel zin in.

Inmiddels ben ik gestart met het begeleiden van mijn eerste cliënt

En daar geniet ik enorm van. Dit is precies waar ik het voor doe. Hopelijk volgen er snel meer. Ik heb ook gemerkt dat ik jongeren eigenlijk steeds interessanter begint te vinden om te begeleiden. Ik moet dus echt meer doen aan PR, maar wat is dat lastig in deze gekke tijd. Inmiddels ben ik allerlei mailtjes aan het klaarzetten om na de feestdagen te gaan versturen.

Tevens heb ik een sparringpartner gevonden. Wij hebben samen de opleiding gedaan en ook in dezelfde intervisiegroep gezeten. Zij is ook startende en samen hopen we elkaar van tips te kunnen voorzien en vooral elkaar scherp te houden. Elke twee weken ontmoeten we elkaar online en spreken onze plannen door. Echt heel tof om dit zo op te pakken. We zijn heel verschillend, maar daarom kunnen we elkaar juist goed helpen.

Ook zit ik middenin allerlei boeken over rouw. Wat is er toch veel moois geschreven. Mijn laatste boek: ‘Ik weet niet wat ik zeggen moet’, vond ik echt een boek voor iedereen. Laagdrempelig en to the point. Precies wat iedereen zou moeten weten over rouw en verlies. Stel juist wel je vragen en ontwijk mensen in de rouw niet. Ik heb hier een apart blog over geschreven. En nu ligt er weer een nieuw boek voor mij klaar. Het boek ‘Ziek gelukkig, waarderen kun je leren’ van Ruud ter Wolde, die onlangs overleed op 29-jarige leeftijd na een langdurige strijd tegen huidkanker. Ik ben zo benieuwd naar zijn verhaal en wat ik daaruit mee kan nemen in het leven.

Ook ben ik begonnen om meer te weten te komen over de methodiek van Teken je gesprek van Adinda de Vreede. De recensies over deze methodiek maken dat ik me dit graag eigen wil maken. Inmiddels ligt hier het boek over gedrag. Hier lees ik steeds een stuk uit en dit probeer ik dan echt toe te passen. Zij schrijft op een duidelijke manier en m.b.v. voorbeelden precies hoe je hiermee aan de slag kan gaan. Het gedachtegoed van rood en groen denken (helpende en niet-helpende gedachten), heeft mij al vaker geholpen in gesprekken met kinderen. Ik hoop dit na de vakantie in te gaan zetten in mijn klas.

Ook ben ik druk aan het kijken naar welke cursussen, webinars of studies er voor mij nog geschikt zijn. Afgelopen dinsdag heb ik een webinar gevolgd van Carend, met in de hoofdrol Manu Keirse. Wat een bijzondere man is dit toch, hij vertelt heel duidelijk in eenvoudige taal wat iemand nodig heeft in rouw. Hoe rouw werkt, hierbij geeft hij veel voorbeelden. Duidelijkheid is iets wat iedereen nodig heeft, sluit niemand buiten en ook kinderen hebben recht op het doen van hun eigen verhaal.

Mijn oog is nu gevallen op het seminar ‘Traumasensitief werken met kinderen en jongeren’ van het Expertisecentrum Omgaan met Verlies. Dit seminar is gericht op trauma’s die veroorzaakt worden door verliessituaties. Dit vindt in maart plaats in Heeze. Alleen nog even inschrijven. Met andere woorden, ik ben bezig om mezelf meer in the picture te zetten, veel te leren door te lezen en te ontdekken. Ik ga ervoor!

Wordt vervolgd na de feestdagen! Alvast fijne feestdagen!