Blog

Regelmatig verschijnt er een nieuw blog. Dit blog wordt gedeeld via social media en LinkedIn.

Mijn vader woont in het tuinhuis - Jacques Vriens

Dit boek komt uit de boekenkast van mijn dochter. Mijn dochter heeft vorig jaar het boek gekocht, omdat het haar een interessant boek leek. Ze was benieuwd hoe het voor kinderen is als je ouders uit elkaar gaan. Zij was er heel enthousiast over en heeft het boek snel uitgelezen.

Alles wat ik voel - Stine Jensen

Eindelijk een boek waarin het voor kinderen duidelijk wordt gemaakt wat emoties eigenlijk zijn en wat ze met je doen! Voor volwassenen misschien ook wel een regelrechte eye-opener.

Dag papa - Franciska Koelewijn & Iris Boter

In de bibliotheek ben ik al tijd op zoek naar boeken, die te maken met rouw of verdriet. Niet alleen de volwassen boeken trekken mijn aandacht, maar zeker ook de prentenboeken. Zo kwam ik deze week het boek: ‘Dag papa’ tegen.

Het ontstaan van Tante Troost

Uiteindelijk kwam het besef dat ik dit echt wil! Ik ga echt voor mezelf beginnen. Deze stap moet ik gewoon gaan zetten en mezelf eens op 1 zetten. Doen waar ik gelukkig van word.

Het tweede jaar, een bijzonder jaar

Na jaar 1 waar de theorie werd afgewisseld met werkvormen en enkele eenvoudige opdrachten maakten we een start met het tweede jaar. Het werken met lotgenotengroepen heeft mij doen besluiten om dit ook te willen gaan doen.

Mijn start van de opleiding

Bij het starten van deze opleiding bij het Land van Rouw, moet je eerst bewijzen dat je geschikt bent om deze opleiding te gaan volgen. Je begint daarom met een kennismakingsgesprek met een van de opleiders.

Prentenboeken - Nathalie Slosse

Deze boeken zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de prentenboeken, die met rouw te maken hebben.

Waar het allemaal begon?

In mijn persoonlijke blog wil ik je meenemen in mijn ontwikkeling tot rouwbegeleider, de weg naar een eigen praktijk en hoe ik mijn ontwikkeling up-to-date probeer te houden.

Alles wat was - Stine Jensen

In het kader van materialen rondom het werken met kinderen in rouw, kwam ik het boek van Stine Jensen tegen. Het boek ‘Alles wat was’ gaat over afscheid nemen. Niet alleen van mensen, maar ook van dieren en dingen

Jij wordt gekend - Floortje Agema

Op een opleidingsdag van Land van Rouw leerde ik Floortje kennen. Ik had al eerder gedichten van haar gelezen en was hierdoor gelijk geïnteresseerd in haar boek. Dus toen ik weer boeken ging bestellen stond dit boek op mijn lijstje.